Εσύ τι έμαθες για το TEDxLamia Pre-Event 2019;

Ιαν 23, 2019

 

Σε λιγότερο από δύο μήνες, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 το 2° TEDxLamia θα πάρει σάρκα και οστά και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην σας προϊδεάσουμε για το τι θα ακολουθήσει!

Πως το καταφέραμε; Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήσαμε το Pre-Event μας για φέτος με θέμα «Ποτό στα…τυφλά!». Όλοι μαζί ζήσαμε μία πρωτόγνωρη και διαφορετική βραδιά, η οποία μας προβλημάτισε, μας διασκέδασε, αλλά κυρίως μας έφερε για ακόμη μία φορά όλους πιο κοντά.

Ζούμε και δρούμε καθημερινά θεωρώντας δεδομένα πράγματα, τα οποία για πολλούς συνανθρώπους μας δεν είναι κι άθελα μας δεν έχουμε μπει ποτέ στη θέση τους. Τι θα γινόταν αν για μία ώρα, μία μέρα, ένα μήνα, αν για πάντα έχανες την όραση σου; Αν ζούσες στο …«σκοτάδι»;

Μέσα, λοιπόν, από την εκδήλωση μας σας δώσαμε την απάντηση. Όχι περισσότερο για να ευαισθητοποιηθούμε ή να λυπηθούμε, αλλά για να καταλάβουμε πως μέσα από ένα παράδειγμα το …σκοτάδι μπορεί να γίνει το πιο φωτεινό φως που θα μας ανοίξει τον δρόμο στο πιο όμορφο ταξίδι.

Αυτό το ταξίδι στον κόσμο των τεσσάρων αισθήσεων δεν θα είχε την ίδια σημασία χωρίς τον επίσημο καλεσμένο μας Βαγγέλη Αυγούλα και τους εθελοντές της ομάδας Με Άλλα Μάτια και Career Sign.

 

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς όπως πάντα αυτοσαρκαστικός και με χιούμορ, μας μίλησε για την εμπειρία του ως τυφλός και μας απέδειξε πως αν έχεις ψυχή και θέληση τίποτα δε μπορεί να σε σταματήσει. Πως καμία ιδιαιτερότητα δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα σου και την ζωή σου. Πως είναι ένα ζωντανό παράδειγμα, θα λέγαμε εμείς!

Έπειτα από την συγκλονιστική του ομιλία, τα φώτα έκλεισαν κι όλοι βρεθήκαμε στο απόλυτο σκοτάδι πίνοντας το ποτό μας με την βοήθεια της έμπειρης ομάδας Με Άλλα Μάτια που έχει διοργανώσει με επιτυχία πολλές φορές «Δείπνο στο Σκοτάδι» και του Career Sign.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση κι όλους εσάς που βρισκόσασταν εκεί. Μείνετε συντονισμένοι στα κοινωνικά μας δίκτυα (Facebook, Instagram, Twitter) καθώς και στο site μας www.tedxlamia.com για όλες τις εκπλήξεις που ακολουθούν σύντομα!

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Βαγγέλη Αυγούλα εδώ

 

Υποστηρικτές της εκδήλωσης